2020. Március 29., Vasárnap

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány

Technika / Tudomány

Hatalmas folt éktelenedik a Napon

NapfoltHatalmas napfolt éktelenkedik a Nap felszínén. A napfolt mérete akkora, hogy a mi bolygónk akár hatszor-nyolcszor elférne benne.
Bővebben...

Lotus Retro Kiállítás

Lotus retroMinden év tavaszán veterán autók és luxusautók költöznek a hévízi Lotus Therme szálloda parkjába, így idén április 21-én és 22-én is szebbnél szebb járműcsodák lepik el a 17 hektáros területét.
Bővebben...

Dr. Eőry Ajándok hitvallása

Eöry AjándokA Lovasi esték előadás keretében dr. Eőry Ajándok újra a balatoni településre látogatott. Az előadás lényege az önfenntartás, melyet a kínai orvoslás keretén belül terjeszt. A professzor valamikor biológusként kezdte a pályafutását, majd a kínai orvoslás miatt elvégezte az orvosi egyetemet.
Bővebben...

Minik Világtalálkozója Balatonfüreden

MiniIdén május 24-28. között hazánkba tartják a Minik Világtalálkozóját. Az első világtalálkozót 1978-ban rendezték meg, németországi Moersben. A rendezvény rövid időn belül igen népszerű lett,- az érdeklődés az ország határain túl is kiterjedt. Ennek eredményeként az országok klubjai vállalták, hogy minden évben megrendezik a Minik találkozóját.
Bővebben...

A kisbolygó valóban nem veszélyezteti a Földet?

Kisbolygó2013. február 13-án egy újabb kisbolygó veszélyezteti a Földet. A kisbolygó átmérője 45 méter, kisebb távolságra suhan el a Földünktől, mint a pályán keringő műholdak,- becsapódástól azonban nem kell félni.
Bővebben...

Miért nem fagy meg a kutya lába?

KutyaNinomija Hirojosi egyetemi professzor szerint, a kérdésre a válasz: a „belső központi fűtés”. A kutatások során kiderült, hogy a kutyák keringetik a vérüket. A keringetéssel akadályozzák meg azt, hogy a végtagjaik hideg vére ne fagyassza meg a testük többi részét.
Bővebben...

Nagy nap lesz a mai: startol az első magyar műhold

MASATAmennyiben minden rendben megy, akkor 2012. február 13-a, bevonul a magyar űrkutatás történelmébe. Az elhalasztott MASAT-1 magyar műhold, indulásra készen áll. A műhold, magyar idő szerint 11 óra után startol, melyet élőben is közvetítenek.
Bővebben...

Kilövésre készen áll a Masat-1, az első magyar műhold

Masat - 1Indulásra kész hazánk első műholdja, a Masat-1 (10x10x10 centiméteres kocka). Az első műhold az európai űrközpontból  február 9-én startol, melyet élőben közvetíti az Európai Űrügynökség (ESA).
Bővebben...

Sarki fény Skócia és Észak-Anglia felett

SarkifényA vasárnapi napkitörés következtében a Földnek ütköző napanyag csodálatos sarki fényeket produkált, melyet főleg Skócia északi részén lehetett látni. Az hogy Észak-Angliában és Írországban is látható volt a természeti csoda, az annak köszönhető, hogy a vasárnapi napkitörés az északi fény jelenségét délebbre tolta.
Bővebben...

1. oldal / 7

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>