2019. Március 20., Szerda

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány Felhívás a veszélyes sugárfertőzés ellen!

Felhívás a veszélyes sugárfertőzés ellen!

SugárfertőzésFőleg a gyerekek a fiatalok és azok, akik az erőmű közelében élnek, azok vannak legjobban kitéve a sugárzás veszélyének. Ezért a Japán hatóságok, felszólították őket, hogy minél előbb hagyják el a területet, vagy maradjanak a lakásukban, és amennyire lehet ne szellőztessenek, inkább próbálják légmentesen tartani a helyiségeket.

A hatóságok mérése szerint sugárzás mértéke elérte a veszélyességi határt, bár ez a mérték nem halálos, de fel kell készülni mindenre, ezért oda kell figyelni, hogy az emberek mit esznek, mivel érintkeznek.

A szakértők szerint a helyzet azonnali kezelése csökkentheti az emberi szervezetre mért hatásokat. Felhívták a figyelmet arra is, hogy milyen tünetek jelentkezhetnek abban az esetben, ha valakit sugárfertőzés ért (hányás, hasmenés, fejfájás, láz). Ezek a tünetek akár órákkal a fertőzés után is jelentkezhetnek, de sajnos az is előfordulhat, hogy egy rövid időre megszűnnek, de később sokkal, súlyosabb tünetcsoportokkal jelentkeznek.

Abban az esetben, ha súlyosabb, és nagyobb mértékű sugárzás ért valakit, annál az összes tünetek akár egyben is jelentkezhetnek, szinte az egész testre kiterjedve, és ilyen esetben gyakran végzetes hatást mér az ember belső szerveire. Amennyiben sugárfertőzés megtörtént, akkor az első dolog, amit tenni kell, hogy a fertőzött ruhát, cipőt azonnal ki kell dobni (meg kell semmisíteni) testünket pedig bő szappanos vízzel le kell mosni.

Ma már léteznek olyan gyógyszerek, melyek megemelik a fehérjesejtek számát, annak érdekében, hogy az immunrendszer ne károsodjon, de léteznek olyan gyógyszerek is melyek a belső szervben lévő sérüléseket, kezelik, ezért ezt érdemes el kezdeni a szedését. Az emberi szervezet legérzékenyebb része a belek, a gyomor és a csontvelő. A betegség súlyossága attól függ, hogy mennyi időt töltött a sugárfertőzött területen, és mekkora sugár mennyiség érte.

A rák szintén lehetséges veszélyforrás, de a szervezet öngyógyító mechanizmusa is nagy károkat tud okozni. Későbbiekben a sugárzás komoly mutációs, genetikai problémákat produkál, ilyen lehet az agy mértékének a csökkenése, a lassú növekedés. A gyerekek vannak a legnagyobb veszélyben, mert az ő sejtjeik sokkal gyorsabban szaporodnak, osztódnak ezért nagyobb az esély arra, hogy káros betegségek indulnak meg náluk (pl. pajzsmirigyrák).

A hatóságok akkor járnak el a legjobban, ha minél előbb kitelepítik a környéken élőket, és meggyőződnek arról, hogy nem ettek sugárfertőzött ételeket. A jódtabletta fogyasztása is ajánlott, még abban az esetben is, ha a Japánok étrendje jódban igen gazdag.

Címkék: atomerőmű | Japán | katasztrófa | külföld | sugárfertőzés

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>