2020. Április 7., Kedd

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány Hatalmas folt éktelenedik a Napon

Hatalmas folt éktelenedik a Napon

NapfoltHatalmas napfolt éktelenkedik a Nap felszínén. A napfolt mérete akkora, hogy a mi bolygónk akár hatszor-nyolcszor elférne benne.

A NASA Napdinamikai Obszervatórium űrszondái január 9-n látták meg, majd február 19-n és 20-n felvételeket is készítettek róla. Ennek következtében a tudósok arra megállapításra jutottak, hogy a napfolt igencsak gyors ütemben növekszik. A teljes méretétet nehéz megállapítani mivel nehezen látható.  A NASA tudósai úgy gondolják, hogy a most nyugodtnak látszó kép megváltozhat,- folytatásként napkitörések is várhatók lehetnek.

Ezek csupán százalékos találgatások,- pontosabb képet akkor lehet alkotni, ha az objektum majd jobban a Föld felé fordul.

Címkék: napkitörés | űr

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>