2020. Április 7., Kedd

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány Lotus Retro Kiállítás

Lotus Retro Kiállítás

Lotus retroMinden év tavaszán veterán autók és luxusautók költöznek a hévízi Lotus Therme szálloda parkjába, így idén április 21-én és 22-én is szebbnél szebb járműcsodák lepik el a 17 hektáros területét.

Veteránautós felvonulás, szépségverseny, tesztvezetés – ennyi már elég lenne az autók szerelmeseinek, hogy ne hagyják ki a rendezvényt, de emellett még számtalan programmal készülnek a szervezők a hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Lotus Retro Veteránautó Szépségverseny és Luxusautó Kiállításra.

A kétnapos eseményt a szombati nap hagyományőrző autós felvonulása, a „régiparádé” indítja el a Hévíz – Keszthely – Hévíz útvonalon, amit a szállodában majd gálaest követ.

A vasárnap a Veteránautó Szépségverseny és Luxusautó Kiállítás közönségnapja, ahol az autócsodák szemügyre vétele mellet úgynevezett lotus majális színesíti a programot, aminek keretében nem csak a 30 évnél régebbi oldtimereket, de a luxusautókat is meg lehet csodálni, sőt, ki is lehet őket próbálni. Az elmúlt években olyan nem mindennapi autók jelentek meg a kiállításon, mint a Ferrarik, a Jaguarok és a Bentley-k.

Az autóritkaságokat több mint 25 kategóriában díjazza a szakmai zsűri, továbbá a kiállításra látogatók szavazata alapján egy „Best of Show” díjat is kiosztanak a legnépszerűbbnek ítélt veterán autó számára. 2011-ben a legjobbnak egy 968-as Ford Mustang Fastback-et kiáltottak ki, amilyen a Tolvajtempó című filmben szereplő Eleanor nevű autó is volt.

A luxusautó-bemutatók mellett egyéb programok is kínálkoznak a látogatók számára. A két napos rendezvényen képkiállítás, hőlégballonozás  és grillbüfé is található a hévízi szálloda parkjában, és a szervezők a gyerekekről sem feledkeztek el. Őket ugrálóvár, aszfaltrajzverseny, arcfestés, pónilovaglás várja, valamint régi pedálos autókat is kipróbálhatnak, amit nem csak a kicsik, de a szüleiket is biztosan díjazni fognak.

Címkék: autó | Balaton | Hévíz

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>