2019. Március 24., Vasárnap

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány Mikor lesz az újabb Világvége?

Mikor lesz az újabb Világvége?

VilágvégeEgy amerikai keresztény mozgalom hónapok óta azt hangoztatta, hogy 2011. május 21-én, szombaton este hat órakor eljön a világ vége. Ennek következtében a mozgalom követői közül sokan megváltak a bankszámlájukon lévő pénztől, és egész reggelig várták azt az időt, amikor eljön a végítélet. Különböző számítások alapján jutotta arra, hogy 2011. május 21-e lesz az a nap, amikor itt lesz a világ vége.

A számításoknál az özönvíz évét vették figyelembe, az i.sz.e.· 4990. évet, és azt a jóslatot miszerint két nap alatt elpusztul a Föld.

Az utóbbi időben valóban megszaporodtak a Földön a katasztrófák számai, és egyre több földrengésről lehetett hallani. "Kétkedtem egy kicsit a dologban, de megpróbáltam félretenni fenntartásaimat, mivel hiszek Istenben." – mondta az AP amerikai hírügynökség tudósítójának Keith Bauer, aki marylandi otthonából egész családjával átautózott a rádió oaklandi székházához, hogy ott várják a világvégét.

"Reméltem, hogy eljön, mert úgy vélem, a mennyország sokkal jobb, mint a földi lét. Ám Isten vezérel bennünket, és nem Harold Camping" – tette hozzá. A New York-i Times Square-n várakozó Robert Fitzpatrick csodálkozott, amikor az este hat óra nyugalomban telt el. Ő ugyanis minden pénzét a világvége hirdetésére költötte el. "Nem tudom megmondani, mit érzek most. Nem értem.. Nem tudom.. Nem értem, mi történt..

Nyilvánvalóan nem jól értettem meg, mivel még mindannyian itt vagyunk" – hümmögött turisták gyűrűjében. Az égitestek állását figyelembe véve, és annak számításai alapján május 11-n Rómának és Tajvannak meg kellett volna semmisülni. Ennek következtében ezen a napon, Róma szinte teljesen néptelen lett, de még mai napig áll.

Címkék: katasztrófa | világvége

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>