2020. Február 20., Csütörtök

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány Radioaktivitást mutattak ki Budaörs felett

Radioaktivitást mutattak ki Budaörs felett

RadioaktivitásA japán Fukushima atomerőműben történt baleset hatására Magyarország felett is megjelent a rádióaktivitás. Ha minimális mennyiségben is, de az Országos Sugárbiológiai és Sugár egészségügyi Kutatóintézet jelezte, hogy a levegőben radioaktivitást mutattak ki, Budaörs felett. Nem kell megijedni, veszélytől nem kell tartani, mert a jód-131 mennyisége (amit mértek) elmarad az egészségügyi határértéktől.

Az intézmény vezetője kiemelte, hogy a jód -131 felezési ideje nyolc nap, így ennyi idő alatt a radioaktivitás a felére bomlik. Ez a mennyiség valószínűleg a 10 kilométeres magasságban lévő légáramlattal (szél) magassági légáramlattal érkezett el Európa fölé. Bizonyára többen találkoztak azzal a jelenséggel, amikor sáros eső érkezett az ország fölé. Ennek az-az oka, hogy a sivatag homokját felkavarva, a széllel és esővel hazánk fölé jutatta.

A nyugati széljárás, mely 3 hét alatt a Föld másik feléről is képes iderepíteni apróbb porszemeket. A széljárást a Wunderground oldalán nyomon lehet követni.

Címkék: földrengés | időjárás | Japán

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>