2019. Március 24., Vasárnap

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány Újabb földrengés Japánban, nem nyugszik a Föld!

Újabb földrengés Japánban, nem nyugszik a Föld!

Újabb földrengésÚjabb földrengés rázta meg Japán északkeleti részét, melyet Tokióban is éreztek. A rengés epicentruma Fukusima volt, és a mérőműszerek 7,1-es erősségű mozgást regisztráltak. A rengés után a Fukusima-1 atomerőmű dolgozóit kimenekítették. Az epicentrum Ivaki városától 22 kilométerre, északkeletre, a fukusimai atomerőműtől 81 kilométerre-délre volt a (szárazföldön), 13 kilométeres mélységben.

Nem sokkal a földrengés után hatalmas méteres hullámok érték el a partot, ezért szökőárriadót rendeltek el. A nukleáris erőműben a rengés következtében a három reaktornak (1-es, 2-es és 3-as) a vízhűtése, az áramellátás megszűnése miatt leálltak, és az erőmű külterületén dolgozókat kimenekítették.  Ennek következtében a hatóságok a sugárfertőzés veszélye miatt, újabb öt településnél rendelte el a kitelepítést. A kormányszóvivő, Jukio Edano felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy a további kitelepítésre számíthatnak. Az eddig 20 km széles kitelepítési zónát 40 km-re növelhetik, és ebbe Kawamata városának egy része is beletartozik. A miniszterelnök beszédével megpróbálta megnyugtatni az embereket és ígéretet tett arra, hogy a halászatot, mint egyetlen jövedelmi forrást amint lehet, újraindítják.

A tragédia pontosan egy hónappal ezelőtt történt, melynek 13 ezer halálos áldozata lett, ezért Japánban egy perces csenddel emlékeztek a tragédiára. A Japán miniszterelnök a világ minden olyan emberének köszönetet mondott, akik a katasztrófa után a segítségükre sietett.

Címkék: földrengés | Japán | katasztrófa | külföld

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>