78 éve született Ötvös Csöpi…

78 éve született Ötvös Csöpi…

Bujtor István, 1942. május 5-én, Frenreisz Istvánként látta meg a napvilágot. 1965-ben a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezett diplomát, majd ezt követve a Kisfaludy Színházhoz került. Később, 1968-ban a fővárosi József Attila Színház kötött vele szerződést.

Vidéki színházakban is megfordult, így 1971-ben a Pécsi Nemzeti Színház, majd 1976-tól a budapesti Vígszínház tagja lett. 1978-ban a Mafilmhez szerződött, és 1989-től a székesfehérvári Vörösmarty Színház alkalmazta. 2008-ban veszprémi a Petőfi Színház igazgatója lett. Első filmszerepét 1964-ben, a Kőszívű ember fiaiban játszotta.

Klasszikus filmekben is szerepelt, mint például a: A dunai hajós, Fekete gyémántok, Kakuk Marci, a Locsoló kocsi és több televíziós sorozatot is forgatott pl. Verne Gyula, Sándor Mátyás. Rendszeresen szinkronizált, elsősorban Bud Spencer filmeket.
A Balaton szerelmeseként, kedvenc hobbija a vitorlázás volt, versenyszerűen űzte ezt a sportot, tehetségét a hatszoros magyar bajnoki cím is igazolta. Az ország Ötvös Csöpijeként a nézők is megismerhették erről az oldaláról. A színész 2009. szeptember 25-én hunyt el. Nyughelye bátyjának, Latinovits Zoltán színművésznek a sírjával szemben, édesapja sírjának közelében található, Balatonszemesen.

Farkas Ádám, Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész által készített szobra, a balatonfüredi Vitorlás téren látható.

Szállóigés beszólása: „alacsonyan szállnak a stukkerek”