A Színházi Szolidaritási Alap Közleménye

Thália színház

A mai napon a Fővárosi Bíróság határozata alapján bejegyzésre került a Színházi Szolidaritási Alap – 2020.04.10-én kezdődhetnek a kifizetések. Az Alap a minimálbérrel nagyságrendileg megegyező adómentes támogatásban részesíti a kérelmezőket, melyet kétszer 80.000 forint részletben folyósít, két hónap alatt.

A most rendelkezésre álló forrásaiból – ami húszmillió forint – egyelőre 118 olyan művészt tud támogatni, akiknek nincs állandó szerződésük kőszínházi vagy egyéb intézménnyel, és az elmaradó előadások miatt minden várt bevételüktől elesnek.

Természetesen a munkát folytatva, ahogy az alapítvány további forrásokhoz jut, tud a beérkező kérelmekre kifizetéseket eszközölni, ezért a hozzájárulásokat továbbra is várják az MKB 10300002-13180023-00014900 bankszámlaszámra.

A Színházi Szolidaritási Alapot magánemberként Schell Judit, a Thália Színház művészeti vezetője és Kálomista Gábor, a Thália Színház ügyvezetője alapította, a beérkező kérelmeket hétfős kuratórium vizsgálja.

Ezúton is szeretnék megköszönni az eddigi felajánlásokat és a Fővárosi Bíróságnak – a rendkívüli helyzet ellenére – a gyorsaságot.

A Színházi Szolidaritási Alap elérhetőségei:

https://www.facebook.com/szinhaziszolidaritasialap/www.szinhaziszolidaritasialap.hu