Lezárják a hajóállomás környékét, közterületen kötelező a szájmaszk

Siófok

Ma 15 órától lezárják a gyalogos- és az autósforgalom elől a hajóállomást, az ott található parkolót, a mólót, a Rózsakertet, valamint a Petőfi sétányt – jelentette be élő videóbejelentkezés keretében dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester. Immár a közterületre kilépéskor is kötelező lesz a szájmaszk, vagy az azt helyettesítő sál, kendő.

Orbán Viktor tegnapi bejelentése után az éjszakai órákban jelent meg annak a rendeletnek a szövege, amely felhatalmazza a polgármestereket húsvét hétfő éjfélig különleges rendelkezések meghozatalára. Siófokon pénteken délelőtt egyeztetett a polgármester az illetékes munkatársaival, illetve a rendőrség képviselőjével.

A dr. Lengyel Róbert által bejelentett, április 13-án éjfélig érvényes rendelkezések:

- A siófoki üzletek közül csak az élelmiszerboltok, drogériák, patikák, benzinkutak, dohányboltok nyithatnak ki.

- A vendéglátóhelyek csak házhoz szállíthatnak, helyben vásárlásra nincs lehetőség.

- A szájmaszk (vagy kendő, sál) viselése közterületen, tömegközlekedési eszközökön mindenki számára kötelező (az üzletekre, hivatalokra, szolgáltatókra vonatkozó, április 2-től hatályos maszkviselési kötelezettség természetesen továbbra is érvényben marad és április 13-a után is hatályos lesz).

- A hajóállomást és parkolóját, a mólót, a Rózsakertet, a Petőfi sétányt az autós- és gyalogosforgalom elől is lezárják.

A polgármester arról is tájékoztatott: a városőrség és a rendőrség megerősített létszámmal ellenőrzi a rendeletek betartását és fellép az azt megszegőkkel szemben. „Sokan félreértelmezték a miniszterelnök bejelentését, a polgármesterek a településük teljes lezárására, vagy kijárási tilalom elrendelésére nem kaptak felhatalmazást” – tette hozzá Lengyel Róbert, végül köszönetet mondott minden siófokinak és ideiglenesen itt tartózkodónak, akik a szabályok betartásával járnak el.

A teljes videó:

https://www.facebook.com/Dr.Lengyel.Robert/videos/1485614094958738/?epa=SEARCH_BOX

(siofoki-hirek.hu)

A hivatalos rendelet teljes szövege megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉNEK 14/2020. (IV. 10.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE