Lepd meg Anyukádat virtuális virágcsokorral – az öleléssel egy kicsit talán várnod kell

Lepd meg Anyukádat virtuális virágcsokorral – az öleléssel egy kicsit talán várnod kell

Ez az Anyák napja más lesz, mint a többi – puszta szeretetből és féltésből sokan nem ölelthetik meg édesanyjukat, nagymamájukat. A járványügyi vészhelyzetben az a legbiztonságosabb, ha – saját érdekükben - digitális módon köszöntjük fel idősödő szeretteinket. Erre kínál most egy kedves megoldást az UNICEF Magyarország az online virágcsokor küldési lehetőséggel.

A „feladó" nemcsak az anyukáját, vagy a nagyiját ajándékozza meg, hanem segítséget nyújt azoknak is, akik nehéz körülmények között, gyakran családjuktól elszakítva töltik ezt az ünnepet.

A módszer roppant egyszerű. A feladó kiválasztja az egyszeri támogatás összegét, beírja a megajándékozni kívánt anyukája, vagy nagymamája nevét és email címét, majd megfogalmaz egy személyes üzenetet. Az adományozást követően rögtön megérkezik a visszajelzés, a kiválasztott pedig május 3-án, Anyák napján megkapja a virágcsokrot ábrázoló képeslapot és értesül arról, hogy gyermeke, unokája nemcsak rá, hanem a válság közben azonnali segítségre szoruló gyerekekre is gondolt.

Az Anyák napi adományokkal az UNICEF Magyarország idehaza segít a koronavírus legvédtelenebb áldozatain, az UNICEF pedig globális szinten azon dolgozik, hogy elkerülje a katasztrófát és az újabb gócpontok kialakulását a fejletlen egészségügyi ellátással rendelkező országokban. A támogatásokkal a szervezet hazai gyerekotthonok, anyaotthonok, kórházi gyerekosztályok, mélyszegénységben élő közösségek számára juttat el fontos védőfelszereléseket, számítástechnikai eszközöket, játékokat, tisztítószereket, vitaminokat és tartós élelmiszereket. A gyerekotthonokban nevelkedő gyerekek ezen az ünnepen biztosan nem láthatják családtagjaikat, hiszen az intézményekben a járvány miatt szigorú kijárási tilalom van érvényben. Az UNICEF világszerte biztosít ivóvizet, szappant, orvosi segítséget azoknak a gyerekeknek és családjaiknak, akik gyakran átmeneti szállásokon, rossz higiéniai viszonyok mellett, egymástól elszakítva küzdenek a járványveszéllyel.

Anyák napi képeslapot itt lehet küldeni: https://unicef.hu/jotekony-anyak-napja-a-gyerekekert

„Nekem is hiányzik az édesanyám, akit hetek óta csak lopott percekre láthatok, akkor is biztonságos távolságról. Ez nagyon fáj, ugyanakkor tudom, hogy mi szerencsések vagyunk, biztonságban töltjük a járványhelyzet miatti nehéz időszakot. Sajnos nincs mindenki ilyen kivételezett helyzetben. Az eleve nehéz sorsú gyerekek minden válságban könnyen sebezhetők, ez a mostani sem kivétel. A krízis számtalan veszélyének ők vannak a leginkább kitéve a bezártságtól az elszegényedésen és az erőszak különböző erősödő formáin át az online oktatásból való behozhatatlan kimaradásig. Vannak, akiknek a számára a biztonságos otthon és a szappanos víz is álom csupán. Aki teheti, lepje meg Anyák napja alkalmából az anyukáját, vagy nagyiját egy kedves virtuális csokorral, írjon neki pár szívből jövő szót és segítse ezzel a gesztussal a legveszélyeztetettebb gyerekeket is" – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.